top of page

הנחיות לאחר הדבקת סמכים




1. הנחיות אכילה למהלך הטיפול האורתודונטי


מומלץ לא לאכול למשך 30-60 דקות לאחר הדבקת הסמכים. בזמן זה ניתן לשתות. קיימים מספר דברים שמומלץ לא למשך כל הטיפול האורתודונטי, כדי להקטין את הסיכון להתנתקות קוביות:


  • מאכלים קשים - פיצוחים, בוטנים, פופקורן, פירות וירקות קשים (גזר, תפוח - מומלץ לחתוך לפרוסות דקות או לעשות מהם מיץ, ובכל מקרה לא לתת ביס בתפוח או בגזר מכיוון שזה יגרום להתנתקות של קוביות).


  • מאכלים דביקים - כגון סוכריות טופי ומסטיקים.



 

2. חוסר נוחות וכאבים


חוסר נוחות יכולה להופיע בימים שלאחר הדבקת הקוביות, בשל העובדה שהשיניים מתחילות לזוז. חוסר הנוחות היא שכיחה, וחולפת תוך מספר ימים. באם יש כאבים יותר משמעותיים (נדיר) - ניתן להיעזר במשככי כאבים לתקופה קצרה.



 

3. פצעים בחלל הפה

פצעים ושפשופים קלים בחלל הפה הינם שכיחים בתקופה שלאחר הדבקת הקוביות, ונובעים מהעובדה שרקמות הפה עדיין לא הספיקו להתרגל למתכת החדשה בפה. באם יש קוביה שגורמת לשפשוף או פצע באיזור הפנימי של הלחי, ניתן לשים עליה מעט שעווה אורתודונטית שמסופקת אצלנו ביום הדבקת הקוביות.


 

4. שמירה קפדנית על הגיינה הפה והשיניים

יש לצחצח את השיניים לפחות פעמיים ביום למשך 2 דקות כל פעם, להקפיד על צחצוח בשולי הסמכים ובמקום החיבור בין השיניים לחניכיים, ובנוסף להוסיף שטיפת פה (מי פה) לשימוש יומיומי. קיימת חשיבות גדולה בשמירה קפדנית על היגיינה, על מנת שלא ייווצרו שינויי צבע בלתי הפיכים בשיניים, ובנוסף דלקות ומחלות חניכיים. בנוסף - הגיינה טובה מזרזת את סיום הטיפול האורתודונטי כיוון שאין צורך להשקיע זמן ולטפל בתופעות לוואי.


 

5. סמכים עלולים להתנתק

סמך מנותק יכול ליפול לפה או להישאר תלוי על הקשת. יש לשים את הסמך בתוך שקית ולהביא אותו איתך למפגש הבא. באם אין הפרעה משמעותית - ניתן לחכות עד המפגש הבא, ובמהלכו נדביק מחדש את הקוביה המנותקת. אם נוצרה הפרעה משמעותית מהקוביה המנותקת - יש לתאם עם המרפאה הגעה לטיפול עזרה ראשונה.


הורד ההנחיות כקובץ



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page